محمد مسیبی

سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج گفت: کارخانه بیوکمپوست در اواسط پاییز به صورت آزمایشی آغاز به کار می کند.

محمد مسیبی در گفت‌وگو با پایگاه خبری کرج امروز با اشاره به اینکه کارخانه بیوکمپوست در اواسط پاییز جاری به صورت آزمایشی آغاز به کار می کند، اظهار کرد: این اتفاق برای نخستین بار در سطح کشور توسط مهندسین علوم تحقیقات و بیولوژیک واحد کود حلقه دره رقم خورده است.

وی در تشریح اقدامات قابل انجام در کارخانه بیوکمپوست، گفت: در این کارخانه با استفاده از پسماندهای آلی شهری و کشاورزی برای اولین بار کودی تولید می شود که علاوه بر کیفیت استاندارد دارای مجوز ثبت اختراع و آنالیز مورد نیاز جهت بهره برداری در اراضی کشاورزی است.

سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج گفت: در این روند پس از جدا سازی پسماند خشک و تر، پسماند تر آلی حاصل از زباله های شهری پس از فراوری توسط آنزیم هایی که در مرکز دفن و پردازش حلقه دره که توسط متخصصین آماده و عمل آوری می شود، طی مدت ٣٥ روز تبدیل به کود بیوکمپوست با استانداردهای جهانی و عاری از هر گونه میکروب خواهد شد.

مسیبی با تاکید بر این موضوع که تفکیک زباله از مبدا نقش بسیار مهمی در تولید کود خالص تر دارد، عنوان کرد: زمانی که تفکیک زباله از مبدا انجام نشده یا به صورت ناقص انجام شود، درون زباله‌های جمع‌آوری شده از سطح شهر که به کارخانه کمپوست برده می‌شود، شیشه وجود دارد و با توجه به اینکه پاره‌کردن کیسه زباله بر روی نوار نقاله انجام می‌شود شیشه‌ها درون این سیستم شکسته و خورد می‌شود؛ بنابراین جمع آوری آن بسیار سخت یا غیر ممکن است.

وی با بیان اینکه یکی از آفت های موجود در بیشتر کمپوست های تولیدی شهرها، شیشه است و این موضوع موجب می شود تا کمپوست همخوانی کمتری با محیط زیست داشته باشد، گفت: با تمام معضلات موجود در پسماندهای تفکیک نشده و همراه بودن شیشه در این پسماندها، سعی شده تا میزان سیلیس در بیوکمپوست تولید شده کمتر باشد و این ماده شوری کمتری نیز نسبت به دیگر مواد تولیدی کمپوستی دارد.

سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج با تاکید بر اینکه این کود توانایی جایگزینی با کود شیمیایی را دارد از جمله مزیت های کود بیوکمپوست را قیمت مناسب و توان غنی سازی در بالاترین شرایط ذکر کرد و افزود: مهمترین مزیت این کارخانه علاوه بر جلوگیری از خروج ارز در شرایط فعلی اقتصادی جهت تهیه کود شیمیایی، تولید شدن آن از پسماند گیاهی و میوه ها است که علاوه بر تولید شدن یک محصول کاملا ارگانیک و همخوان با محیط زیست از دفن پسماندهای مذکور جلوگیری کرده و باعث کاهش آلودگی محیط و خاک خواهد شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 6 =