روز ملی شوراها

عضو شورای شهر کرج در همایش بانوان مدیریت محلی و وفاق ملی که به مناسبت روز ملی شوراها برگزار شد، خواهان تسریع و حمایت از شکل‌گیری مدیریت واحد شهری شد و تاکید کرد: شکل‌گیری مدیریت واحد شهری ناقض نقش حاکمیت دولت و نمایندگان آن نیست.

به گزارش پایگاه خبری کرج امروز، همایش بانوان مدیریت محلی و وفاق ملی به مناسبت نهم اردیبهشت‌ماه روز ملی شوراها و ولادت با سعادت حضرت فاطمه معصومه(س) در سالن جلسات حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) با حضور و سخنرانی دادستان کل کشور و رئیس شورای عالی استان‌ها، برگزار شد.

مریم قهرمانی صارم که به‌عنوان نماینده بانوان شورای شهر کرج در این مراسم حضور داشت، طی سخنانی خواهان استقلال بیش از پیش شورا و شکل‌گیری مدیریت واحد شهری شد و این مطالبه را به نفع مجموعه شهرها و کشور ارزیابی کرد.

قهرمانی، ضمن تبریک روز شوراها و ولادت حضرت فاطمه معصومه(س) و روز دختر، گفت: حضرت امام خمینی(ره) در بیانات خود به اداره هر منطقه توسط شوراها اشاره و تاکید داشته‌اند که این نشان از اعتقاد ایشان به شکل‌گیری مدیریت واحد شهری به عنوان مقوله‌ای‌ست که در کشور مورد غفلت واقع شده است.

وی، با بیان اینکه در آموزه‌های دینی و اشارات متعدد قرآن کریم و احادیث اسلامی بر ضرورت شور و مشورت تاکید شده است، افزود: اصل مشورت با ایجاد نهادی به نام شورا متبلور شد که یکی از ارکان اصلی مردم‌سالاری و دموکراسی محسوب می‌شود.

قهرمانی اذعان کرد: اما متاسفانه به رغم آنچه در متن صریح قانون آمده، اغلب شوراها امروز از شورای شهر به شورای شهرداری تبدیل شده‌اند و این باعث شده شوراها در اداره بهتر و موثرتر شهر و شکل‌گیری واقعی مدیریت واحد شهری نقش چشمگیری نداشته باشند.

عضو شورای شهر کرج، تصریح کرد: هر چند در بسیاری از موارد اعتبارات شهرداری با مصوبه شوراها برای سایر دستگاه‌ها هزینه می‌شود اما به دلیل نبود مدیریت واحد شهری، بسیاری از این اقدامات نیز به ایجاد هزینه اضافی برای شهر و وقوع موازی‌کاری می‌انجامد.

قهرمانی صارم، با تاکید بر اینکه شکل‌گیری مدیریت واحد شهری به طور یقین ناقض نقش حاکمیتی دولت و نمایندگان آن نیست، خاطرنشان کرد: اتفاقا بر خلاف این دیدگاه، ایجاد مدیریت واحد شهری می‌تواند مسیر خدمت‌رسانی را برای شهر، شهرستان و استان هموارتر کند.

نماینده مردم کرج در دو دوره از شورای شهر، تصریح کرد: مدیریت شهری و شوراها پیشانی نظام در تعامل و اعتمادسازی بین مردم هستند؛ از این رو خواستار تسهیل در خدمت‌رسانی بهینه از طریق ریل‌گذاری مجلس و همچنین دستگاه قضا همچون گذشته برای این نهاد مردمی هستم.

وی، به در پیش بودن هفته کارگر نیز اشاره کرد و با تبریک این روزها به همه کارگران به ویژه پاکبانان و سبزبانان، ادامه داد: از دولت درخواست می‌کنم مصوبه مجلس شورای اسلامی مبنی بر تغییر وضعیت در نوع قرارداد این خادمان واقعی شهرها را هر چه سریع‌تر ابلاغ کنند.

قهرمانی، با بیان اینکه عمده این افراد به صورت شرکتی فعالیت می‌کنند و معیشت آنان به شرکت‌های طرف قرارداد با شهرداری‌ها گره خورده، تاکید کرد: با این اقدام دل نگرانی خانواده‌های آنان از وضعیت شغلی و عدم ثبات در وضعیت اشتغال‌شان به پایان خواهد رسید.

این مسئول، به دسترسی آسان مردم به نهاد شورا به‌عنوان یک مزیت بزرگ اشاره و خاطرنشان کرد: تقویت این نهاد قطعا اسباب رضایت‌مندی بیشتر مردم نجیب ایران را فراهم خواهد کرد.

عضو شورای شهر کرج، از کوشش‌های بی‌دریغ دستگاه قضا در استان‌ها و کلانشهرها برای ارائه خدمت شایسته‌تر به عموم مردم تقدیر کرد و افزود: همچنین از مجموعه مجلس شورای اسلامی به عنوان نهاد بالادستی به دلیل همراهی برای افزایش اختیارات مدیریت شهری سپاسگذارم و امیدوارم این رویه با جدیت بیشتری دنبال شود.

قهرمانی، اذعان کرد: شهرداری‌ها برغم ابلاغ قانون درآمدهای پایدار، به درآمد از ردیف‌های صدور پروانه ساختمانی و تبصره ١١ متکی هستند و مسیر جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی آنچنان که باید به‌واسطه آیین‌نامه مالی و معاملاتی شهرداری‌ها، همواره و قابل دسترسی نیست.

وی تاکید کرد: دیگر نمی‌توان شهرها را با درآمدهای سنتی اداره کرد بلکه نیازمند نوآوری در درآمدزایی و بهره‌وری از سرمایه های شهرها هستیم که این مهم بدون نگاه خاص شورای عالی استان ها برای ارائه طرح و لایحه به مجلس و حمایت دستگاه قضا با ایجاد بستری امن و قابل اعتماد برای سرمایه گذاری بخش خصوصی و باز تعریفی از میزان اختیارات مدیریت شهری میسر نخواهد بود.

این مراسم روز سه‌شنبه نهم اردیبهشت‌ماه به همت شورای عالی استان‌ها در سالن جلسات حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) با حضور بانوان شوراها و نخستین شهرداران و دهیاران بانوی کشور به اجرا درآمد.

تشکیل مدیریت واحد شهری ناقض نقش حاکمیت دولت و نمایندگان نیست

تشکیل مدیریت واحد شهری ناقض نقش حاکمیت دولت و نمایندگان نیست

تشکیل مدیریت واحد شهری ناقض نقش حاکمیت دولت و نمایندگان نیست

تشکیل مدیریت واحد شهری ناقض نقش حاکمیت دولت و نمایندگان نیست

تشکیل مدیریت واحد شهری ناقض نقش حاکمیت دولت و نمایندگان نیست

عکس از المیرا تقی‌دوست           

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 0 =