به گزارش پایگاه خبری کرج امروز، حمیدرضا خرمنی در نشست رسانه ای جهاد تبیین تاریخ ۲۱ خردادماه ۱۴۰۴، اظهار کرد: کلانشهر کرج با رشد روزافزون جمعیت و توسعه کالبدی، با چالشهای پیچیدهای در حوزه شهری دستوپنجه نرم میکند.
وی افزود: متأسفانه در سالهای اخیر، شاهد افزایش چشمگیر سد معبر در نقاط مختلف شهر هستیم. این موضوع، علاوه بر ایجاد اختلال در عبور و مرور شهروندان، به لحاظ بصری چهره شهر را تحت تأثیر قرار داده است.
مدیر کل پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری کرج با تأکید بر اهمیت همکاری بینبخشی برای حل این معضل، بیان داشت: با محوریت فرمانداری کرج، هفت جلسه با دستگاههای متولی پیرامون ساماندهی و رعایت مفاد قانونی ماده ۱۶ بهبود کسب و کار برگزار شده است.
خرمنی، با اشاره به قدمت قوانین موجود در این حوزه، تصریح کرد: قوانین مربوط به سد معبر، به سال ۱۳۳۴ بازمیگردد که در سال ۱۳۵۵ اصلاحاتی روی آن انجام پذیرفته است. این در حالی است که شهر کرج، امروز با معضلات و پیچیدگیهای بسیار متفاوتی روبروست و نیاز مبرمی به تصمیمات کلان و بازنگری جدی در قوانین دارد تا بتوانیم به صورت ریشهای با این مشکل برخورد کنیم.
شرایط اقتصادی موجود و جولان دستفروشان؛ چالشی اجتماعی در راه است؟
وی در ادامه سخنان خود، به ریشههای اقتصادی معضل سد معبر پرداخت و اظهار داشت: یکی از دلایل اصلی گسترش سد معبر، شرایط اقتصادی موجود و افزایش تمایل افراد به کسب درآمد از طریق دستفروشی است. اگر در خصوص اغذیه فروشان خیابانی تصمیمات قاطع و عملی اتخاذ نشود، این موضوع به سرعت به یک معضل اجتماعی تبدیل میشود که حل آن بسیار دشوار خواهد بود.
مدیرکل پیشگیری و رفع تخلفات شهری با انتقاد از نبود برنامه جامع برای وانتهای دستفروش در کرج، گفت: متأسفانه شهر کرج هیچ برنامه مشخصی برای ساماندهی وانتهای دستفروش ندارد و این افراد در سراسر شهر، بدون هیچگونه نظارتی، فعالیت میکنند. این خلاء برنامهریزی، نه تنها منجر به بینظمی در شهر میشود، بلکه زمینه را برای بروز تخلفات و نارضایتی شهروندان فراهم میآورد.
وی با ارائه آمار دستفروشان شناسایی شده، افزود: تاکنون آمار یکهزار و ۳۶۰ دستفروش احصاء شده که ۳۵۰ نفر از آنها به صورت سامانهای شناسایی شدهاند.
این مسئول با اشاره به تجارب گذشته در ساماندهی دستفروشان، اظهار داشت: بازار پونه و بازار انقلاب برای ساماندهی دستفروشان کرج احداث شد؛ اما متأسفانه این اقدام تنها به صورت مقطعی موضوع را حل کرد و پس از مدتی، دستفروشان دوباره در سطح شهر مشغول فعالیت شدند. این تجربه نشان میدهد که رویکردهای مقطعی و بدون پشتوانه، راهگشا نخواهد بود و ما نیازمند یک رویکرد پایدار و جامع برای حل این معضل هستیم.
مدیرکل پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری کرج به یکی از معضلات جدی در حوزه تخلفات شهری اشاره کرد و گفت: اماکن تجاری به خصوص در مهرشهر، به صورت غیرقانونی خیابانها را تصرف کردهاند و بعضاً سازههای موقتی نیز بنا کردهاند که فاقد هرگونه مجوزی هستند. شهرداری بنا بر رسالت خود، قطعاً با این تخلفات برخورد قانونی خواهد کرد. این وضعیت نه تنها نظم شهری را بر هم میزند، بلکه حقوق شهروندان را نیز پایمال میکند.
وی در خصوص تخلفات ساختوساز نیز توضیحاتی ارائه داد و اظهار داشت: در ساختوسازهایی که با پروانه ساخت انجام میشود، با معضل دو نقشهای بودن مواجه هستیم. به این معنی که ۹۹ درصد از این ساختمانها با تخلف ساخته میشود.
مدیرکل پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری کرج با ابراز نگرانی از نبود شیوه نامه برای قولنامهای سازها، اذعان کرد: این خلاء قانونی، منجر به ساختوسازهای بیضابطه و بدون نظارت میشود که در آینده مشکلات بسیاری را برای شهر و شهروندان ایجاد می کند.
وی در ادامه به فعالیت نیروهایی متخصص برای نظارت بر ساختوسازها اشاره کرد و گفت: برای نظارت بر ساختوساز، ۲۰ کارشناس فنی داریم.
مدیرکل پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری کرج، ساختوسازهای حریم مناطق را یکی از چالشهای جدی پیشروی شهرداری دانست و گفت: مسئولیت نظارت بر ساختوسازهای حریم، با شهرداری و جهاد کشاورزی است. این حوزه، به دلیل گستردگی و پیچیدگیهای خاص خود، نیازمند توجه ویژه و همکاری نزدیک این دو نهاد است.
وی در خصوص برنامههای آتی شهرداری برای مقابله با این معضل، اظهار داشت: امسال تصمیم داریم با استفاده از بخش خصوصی، حریمبان را فعال کنیم. این اقدام میتواند به افزایش نظارت و جلوگیری از ساختوسازهای غیرمجاز در حریم مناطق کمک شایانی کند.
خرمنی با تأکید بر اهمیت حضور نیروی انتظامی در حوزه جلوگیری از تخلفات شهری، گفت: حضور نیروی انتظامی میتواند بسیار در این حوزه راهگشا باشد. این همکاری، به شهرداری در برخورد قاطعتر با متخلفان کمک خواهد کرد.
وی در ادامه از افزایش بودجه برای این مهم خبر داد و اضافه کرد: امسال ۳۰ میلیارد تومان بودجه برای همکاری با نیروی انتظامی در این حوزه مصوب شده است که در حال انعقاد قرارداد هستیم.
مدیرکل پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری کرج، بیان کرد: بر اساس گزارشات مهندسین ناظر و حوزه شهرسازی، در سال گذشته ۸هزار و ۹۹ توقف اجرای عملیات ساختمانی داشتهایم و از ۶۸۲ ساختوساز غیرمجاز قولنامهای جلوگیری به عمل آمد که این آمار نشاندهنده تلاشهای گسترده شهرداری در مقابله با تخلفات ساختوساز است، اما حجم بالای تخلفات، لزوم اقدامات گستردهتر را یادآور میشود.
ساماندهی متجاهرین، چالشی انسانی و اجتماعی
خرمنی در بخش پایانی صحبتهای خود، به متجاهرین در استان البرز پرداخت و گفت: ۲هزار نفر معتاد متجاهر در کمپها نگهداری میشوند.
وی در خصوص ظرفیت کمپهای نگهداری متجاهرین، افزود: کمپ ماده ۱۶ آقایان در کلاک با ظرفیت ۳۰۰ نفر و با سرانه روزانه ۲۰ هزار تومان برای هر نفر فعالیت میکند و کمپ خانمها واقع در قزلحصار با ظرفیت ۱۰۰ نفر و سرانه روزانه ۴۰ هزار تومان برای هر نفر، به متجاهرین خانم خدمات ارائه میدهد.
مدیرکل پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری کرج گفت: مرکز یاریگران شماره ۱ در ضلع جنوب زندان قزلحصار، در بهمن ماه سال گذشته زیر نظر شورای مبارزه با مواد مخدر استان البرز احداث شده است. زمین این مرکز را شهرداری تأمین کرده و خیرین و شهرداری کرج این مرکز را با ظرفیت ۷۵۰ نفر تجهیز کردهاند و امیدواریم با همکاری سایر نهادها، شاهد کاهش این معضل اجتماعی در استان البرز باشیم.
وی بر لزوم همکاریهای فراگیر میان تمامی دستگاههای اجرایی، قضایی، انتظامی و همچنین مشارکت فعال شهروندان برای رفع چالشهای شهری کرج تأکید کرد و افزود: حل معضلات شهری، نیازمند یک عزم ملی و همگانی است و شهرداری کرج آمادگی کامل دارد همکاری و تعامل لازم را با دستگاه های متولی داشته باشد.
خبرنگار: پوریا ترابی
ارسال نظر